6.19.2017

Ateliere estivale aniversare: 10 ani de Imaginario



Teatrul Imaginario și-a început povestea acum 10 ani. 

La inceput se numea Momo, din drag pentru acea Momo a lui Michael Ende, Momo cea îndelung ascultătoare de oameni și aducătoare de armonie și echilibru. A trebuit să devină Imaginario după ce începuseră să apară confuzii, pentru că nu eram singurii Momo din oraș:) . Centrul preocupării noastre este imaginația, creativitatea, prin urmare ne-am gândit că Momo se poate numi și Imaginario.

Vrem a sărbători cum se cuvine această împlinire, așa că ne-am gândit la o serie de ateliere estivale, la preț redus (10lei/oră), prin care copiii să-și alinte imaginația, să se încarce cu bucurie și povești noi, create de ei, pornind de la surse tot mai variate: cuvânt din carte, păpușă de mânuit, siluetă pe umbră, emoție din amintire, poză la prima vedere, pălării, sunete, obiecte pe care le folosim zilnic și tot mai au a vorbi despre noi.

Perioada pe care o propunem este 26 iunie- 21 iulie, 21 august - 1 septembrie. Vom lucra 3 ore pe zi, stabilite de comun acord (poate dimineața pe la 10 00).

Structura este următoarea: în fiecare săptămână, de luni până vineri, vom crea povești timp de două ore, cu o oră intercalată pentru jocurile de memorie, concentrare, creativitate, viteză de reacție, inteligență, comunicare (dixit, scrabble, jungle speed, alias, ubongo etc) .

Luni pornim de la cuvinte pe bilețele și începuturi de poveste pe anumite stări.
Marți plecăm de la umbre desenate de copii.
Miercuri mergem pe calea păpușilor și marionetelor.
Joi ne axăm pe obiectele de vestimentație.
Vineri construim poveștile plecând de la picturi sau fotografii la prima vedere.

Înscrierile se fac prin mesaj privat pe fb, telefon la 0727 059 590 sau pe mail ligia_tonita@yahoo.com, până pe 20 iunie, ca să știm cum ne grupăm. 

Ne vedem pe str Ionescu Gion 13A, la casa cu buzdugan în vârf:)

Vă aștept cu drag și curiozitate,
Ligia Toniță

Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...