5.14.2015

A crea legături



Un prinț mititel ne vorbește despre lucrurile cele importante în viață. Despre urâtul care ne cuprinde când ne umplem grădina cu trandafiri și tot nu ne ajung dacă nu putem iubi o singură floare. Despre ”a-ți crea legături” și a vedea cu inima.  Momo, tot un mic prinț, măsoară timpul tot cu inima, și-n inimă viața curge altfel, pentru că lucrurile dragi lungesc secundele și dacă renunțăm la ele graba ne stăpânește și ne duce în lumea oamenilor cenușii, sumbri și monotoni. 

Ce ocazie mai nimerită putem găsi pentru a ne crea și noi legături? Pentru a face ca dragul din spectacole să coboare în viață? Așa ne-am gândit noi să dedicăm înfățișarea de pe 20- 21 iunie, de la Teatrul de Artă București, copiilor din sătucul Oneaga, județul Botoșani, meșteri în jocul cuvintelor, scrabble. 



Copilașii pasionați de mânuirea cuvântului ne vor trimite o împletire de cuvinte pe tabla de joc, după care noi vom imagina povești și vom ridica un mic scenariu, cu bucuria că am putut crea ceva împreună, chiar dacă vom fi prieteni la distanță. Așteptăm curioși mesajul vostru pe litere:)




Dacă doriți să fiți dăruitori alături de noi, vă așteptăm la cele patru reprezentații (două cu ”Momo și hoții de timp”, alte două cu ”Miezul lucrurilor”) din 20 și 21 iunie. Tot copiii vor fi cei care vor aduna donațiile dvs, de 20 lei/spectator. Vă rugăm a face rezervare pe adresa ligia_tonita@yahoo.com, să fim siguri că vor avea loc toți doritorii. Cu bănuții adunați, copiii noștri vor merge să cumpere jocuri de scrabble și alte lucrușoare de care au nevoie prietenii lor din Oneaga.


Noi suntem Andreea, Carina, Clara, Costa, Ovidiu, Iannis, Teodora, Raluca, Sînziana, Eva, Diana, Ana Maria, Alex, Nestor, Alexandra, Ioana, Mara, Miruna, Teodora, Adriana, Andrei, Elena, Beatrice și Ligia. O echipă.



Partenerii noștri în împlinirea acestui proiect sunt: redacția Știri Botoșani (puntea spre copiii nordului, cei care ne transmit mesajele, fotografiile și filmulețele meșterilor de scrabble), Teatrul de Artă București (gazda și deja prietenii noștri după o colaborare de câțiva anișori). Seria sponsorilor e deschisă de Incubator 107, care oferă revistuțe pentru copii. Mulțumim.

Invităm pe oricine dorește să se implice în acest proiect de suflet, să o facă. Cărțile pentru copii sunt primite cu bucurie și tot ce ar fi necesar la școală, de la culori până la caiete. 

Ei sunt copiii (mulțumim celor de la Știri Botoșani pentru fotografii), medaliați în multe rânduri în aventura lor prin țara cuvintelor. Pentru că domnul  învățător le-a deschis curiozitatea și dragul de ele.




Cu bucurie, 
Ligia Toniță & CO

UPDATE:Partenerii evenimentului, Știri Botoșani, i-au vizitat pe campionii cuvântului. Au găsit copii plini de emoție și căldură. Mulțumim pentru mesaj, ținem aproape, dragii  noștri!  http://stiri.botosani.ro/stire/81602/%22Cuv%C3%A2nt%C4%83torii%22+de+la+Oneaga,+minunea+ascuns%C4%83+din+s%C4%83tucul+Moldovei!+GALERIE+FOTO,+VIDEO.html



Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...