5.11.2015

Atelierele Creative: Cărticești

Dacă nu mai aveți ce citi, haideți la noi. Aici vă creați singurei povestea, desenele și cartea trecută cu totul și cu totul prin gustul vostru. Cinci ședințe întru trezirea bucuriei de a crea și imagina. Dragul de cărți la noi se numește cărticire. Vom striga de circa trei ori  ”a fost odată”, ne vom ascuți creioanele și mintea, pe urmă zâmbim vecinului ca să nu se simtă strâmtorare și  facem poveste.
Care va fi sursa de inspirație? 
Trei cuvinte prinse-n pumn sau o fotografie, un început de poveste celebră, deraiată de la cursul obișnuit sau poate o privire adâncă într-o amintire. După ce ridicăm povestea pe picioare, găsim imagini reprezentative (cu decolare tot din imaginația proprie) pentru fiecare moment notabil al curgerii faptelor. Ocazie cu care vom afla despre pigmenții naturali și alte năzbâtii din aria plastică. La urmă fiecare omuleț își va lega cartea mai mult sau mai puțin fedeleș și o va deschide spre citire ochilor străini.

La înscriere vă rugăm a atașa o micuță poveste inspirată de o fotografie la alegere. Dintre cele propuse de noi. Vă așteptăm cu drag și cu maare curiozitate.
 









Atelierele se vor desfășura în fiecare miercuri în perioada 20 mai- 17 iunie, între orele 15- 17 (pentru copiii de 5-7 ani) și 17.30 - 19.30 (pentru copiii de 8-12 ani).
Prețul: 300lei/copil cu materialele incluse. 
Dacă se dorește imprimarea cărții cu toate poveștile la un loc, vom apela la costuri suplimentare.

Coordonatori: Elena Lupu și Ligia Toniță

Elena Lupu este licențiată a Facultății de Arte Plastice și Decorative București, cu master în educație nonformală prin arte vizuale, Art Director la Atelierele Art Station, Pictură, Mozaic și Ceramică, coordonator ateliere de pictură pentru copii și adulți, proiecte cultural -educative în colaborare cu Depoul de Artă Urbană, Cărturești, JCC, Școala Europeană, Liceul Teoretic Național etc

Ligia Toniță este veghetor la Teatrul Imaginario din 2007, colaborator la cursul de artă dramatică Studio Amena din 2010, autor de povești pentru copii (Poveste de adormit Tiț, Poveste de Crăciun, Îngerul și copilul păzitor). În trecut a colaborat cu Teatrul Magic Art, Funny Kids, Tweety Afterschool, Oxigen Sport, SOS Satele Copiilor, Grădinița Luterană, Micul Lord, Centrul de zi ”Casa Speranței”, Smart Play Zone, Liceul Teoretic Național.

Înscrieri pe adresa ligia_tonita@yahoo.com sau tel 0727 059 590
Adresa: Ionescu Gion 13A

Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...