11.09.2014

Atelierele creative: Explorare senzorială pentru copiii de 4- 8 ani

          Începând cu luna noiembrie, Imaginario vă propune (pe lângă cursul de actorie în plină desfășurare) întâlniri cu oameni faini, creativi, originali, în fiecare duminică, între orele 13.30 - 15.00, la Incubator107. Atelierele de creativitate se vor adresa copiilor și adulților, ca întâlniri unice sau module scurte. După întâlnirea duioasă cu sunete mișcate, Cipriana va reveni pe 14 decembrie, de data aceasta pentru un atelier de  EXPLORARE SENZORIALĂ.

         Prin simțuri cunoaștem lumea și ne cunoaștem pe noi înșine. Orice “mesaj” pe care îl primim din exterior prin văz / auz / pipăit rezonează în noi și activează o anumită parte a propriei ființe. Fără impresii senzoriale nu am fi capabili sa dezvoltăm conștiința de sine. La fel cum e important să ne hrănim cu alimente care să corespundă nevoilor noastre alimentare, trebuie să avem grijă să ne “hrănim” corespunzător și simțurile! Pe măsură ce înaintăm în vârstă tindem să ni le tocim, să creăm bariere care să ne protejeze de tot ceea ce percepem și care, altfel, ne-ar suprasolicita.

        Imaginile și sunetele cu care suntem asaltați pe stradă, în casă, la birou sau în autobuz, mirosurile chimice care ne întâmpină în multe locuri, lipsa contactului cu natura, toate acestea ne afectează profund chiar dacă de cele mai multe ori nici nu băgăm de seamă. În cazul copiilor este cu atât mai importantă o îngrijire a simțurilor. Ei sunt cu totul deschiși față de lume, iar felul în care se percep pe sine sau în care se raportează și se vor raporta în viitor la tot ceea ce îi înconjoară sunt determinate în mare măsură de impresiile senzoriale din copilărie.
Vă invităm la un atelier unde jocurile și poveștile ne vor conduce într-o călătorie plină de peripeții în lumea simțurilor!




Cipriana Șerbu, este un mare prieten al copiilor, fondator al centrului educațional Waldorf Neaoș, cu studii în domeniul muzicii și gimnasticii Bothmer și experiență de 6 ani în lucrul cu copiii. Naturalețe, blândețe și curiozitate autentică pentru tot ce ține de lumea copiilor, asta m-a fascinat de când am cunoscut-o. Pentru că acum lucrează cu copiii din Brașov, o putem întâlni mai rar, însă fiecare atelier cu ea se anunță prețios.

Când?   14 decembrie, orele 13h3o - 15hoo
Unde?   Incubator 107, str Traian 107
Cine?    Copilașii de 4- 8 ani


Costuri: 35 lei/copil/ 1h 30 min
Înscrieri: ligia_tonita@yahoo.com sau tel 0727 059 590

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...