9.08.2014

Curs de construcție și mânuire păpuși

Aici vom învăța să construim păpuși și apoi să le însuflețim. Ghemele de lână, ciorapii colorați, lingurile, sforile, nu vor mai sta inutile prin casă. După ce le construim în personaj, le împrumutăm vocea noastră, le îmblânzim cu gesturi, povești și le facem loc în spectacol.


Vom cunoaște diferite feluri de păpuși și marionete, prietenii Sabinei de zi cu zi. Wayang, bunraku, bi-ba-bo nu sunt formule magice de chemat vremea bună, ci niște frumuseți de păpuși care se mânuiesc în fel și chip.
E o lume aparte aceasta, în care imaginarul devine material, de la delicatețea marionetelor cu fire la râsul sănătos în vecinătatea păpușilor de mână. Personajul se poate așeza în brațele noastre și ne învață ce înseamnă a împărtăși. Ne deschidem unor posibilități noi de comunicare, joaca e la ordinea zilei,ca și respectul pentru celălalt. Spiritul creativ ne face să creăm povești originale și pline de haz.

Așteptăm copiii de minim 5 anișori, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.00, la Incubator 107. O găsiți pe Sabina Arsenie, actor păpușar și prieten al copiilor de aproape 18 ani, coordonator de ateliere de creație, protagonist în muulte spectacole ale trupei Magic Art.  


 Detalii și înscrieri: ligia_tonita@yahoo.com sau la telefon 0727 059 590

Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...