9.30.2014

Atelier de educație nonformală prin arte vizuale

La acest atelier creăm și ne exprimăm într-un mediu noncompetitiv și suportiv, căpătăm și mai multă încredere în forțele proprii. Ne accesăm potențialul creativ, învățăm diverse moduri de exprimare: corporală, senzorială, artistico-plastică. Facem exerciții de dezvoltare a  originalității,a flexibilității în gândire, atenției și empatiei.

Programul atelierului este structurat pe 3 module trimestriale, 4 sesiuni pe lună, în fiecare vineri:
1. Creativitate în artă. Picto-poveste: În acest modul se urmărește dezvoltarea creativității, a originalității și a flexibilității în gândire.
Metode de lucru: exerciții de creativitate prin aplicații grafice, jocuri de cuvinte, creație poveste, dezbateri în dialog socratic, ilustrarea propriilor povești, exerciții de ritm, mimică, memorie, lecturare și ilustrație, Squeglle.
2.Explorare senzorială în pictură și modelaj. Se urmărește dezvoltarea unor abilități artistice și plastice, folosind intervenții senzoriale: tactile, auditive, olfactive, vizuale.
Metode de lucru: aplicații pe tematica în pictură, modelaj. Se vor realiza lucrări în aceste tehnici pentru expoziția finală.
3. Emoțiile. Acest modul propune o serie de jocuri de recunoaștere a emoțiilor fundamentale și exerciții prin care se învată gestionarea emoțiilor care ne cuprind în situații spontane.
Metode de lucru: prezentarea teoretică a universalității emoțiilor.




Elena Lupu, licențiată a Facultății de Arte Plastice și Decorative București,master în educație nonformală prin arte vizuale, Art Director la Atelierele Art Station, Pictură, Mozaic și Ceramică, coordonator ateliere de pictură pentru copii și adulți, proiecte cultural -educative în colaborare cu Depoul de Artă Urbană, Cărturești, JCC, Școala Europeană, Liceul Teoretic Național etc. 

Vă așteptăm în fiecare vineri la Allkimik, Calea Victoriei 16 (Pasajul Macca-Villacrosse), la orele 18.00- 20.00
Prima ședință: 10 octombrie 2014
Tarif: 250 /lună/4 ședințe
Înscrieri: ligia_toniță@yahoo.com sau la tel 0727 059 590

Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...