1.26.2011

Exercitiu de inocenta I

Naiva de Maurice Fombeure

Si regele, facand un semn, Eu, zise, vreau magarul meu Sa aiba clopotel de lemn. Regina zise: vreau pe asin Sa fie clopotel de frasin. Iar printul: pe magar eu tin Sa fie clopotel de pin. Grai printesa bland si tandru: Eu vreau din lemn de palisandru. Nebunul se rosti si el- Vreau clopotel de paducel. Si au trimis dupa tamplar, Dar el avea cires amar.


Exercitii de memorizare de Nina Cassian

In stramtoarea Skagerak ieri, am pescuit un rac. In stramtoarea Kategat era peste, dar sarat. In stramtoarea marii Behring, o heringa si un hering. In stramtoarea Dardanele, trei platici si cinci platele. In canalul de Suez, un morun cu mult orez. In stramtoare la Bosfor, un chefal cu mult fosfor. In stramtoarea Magelan, patru mrene si un mrean. In canalul Panama, Voda,da, si Hancu, ba. In stramtoarea Beltul mare, un homar si cinci homare. In stramtoarea Beltul mic, o platica si-un platic. In stramtoarea Gibraltar, cinci homare si-un homar etc.


Viceversa de Christian Morgenstern

Sta iepurele in livada crezand ca nimeni nu-i sa-l vada. Dar de pe-un damb de vis-a-vis un om sta cu-o
luneta si il urmareste cu mult zel pe urecheatul maruntel, un om, la randul lui privit de-un zeu blajin si linistit.


Crusta de Gellu Naum

Orasul avea o singura casa Casa avea o singura incapere Incaperea avea un singur perete Peretele avea un singur ceas Ceasul avea o singura limba In tot acest timp copiii cresteau Si puneau o singura intrebare Pe cand adultii nedumeriti si superbi Scadeau scadeau surazand.


Cred ca un fir de iarba de Walt Whitman

Cred ca un fir de iarba nu-i mai prejos decat o stea ce-si strabate calea; Ca o furnica e tot atat de perfecta ca si un bob de nisip sau ca oul ciocanitoarei; Ca o broasca testoasa e o capodopera mareata, O duda obisnuita - podoaba pentru ceresti incaperi, Cea mai mica incheietura a mainii mele isca gelozia oricarui mecanism, Si un soricel cuprinde atata miracol, ca milioane de necredinciosi se sfintesc vazandu-l, Si cred ca-n orice dupa-amiaza din viata mea as putea veni sa privesc fata fermierului fierband ceaiul in ibricul de tuci si cocand pesmetii.


Strigare de Rafael Alberti

Hai la nouri de vanzare: nouri rosii si bogheti- potolesc zaduful mare! Vand nori cirus, viorii, si nori roz si dimineti si amurguri aurii! Si-o stea galbena-nvoiesc de pe-un verde ram culeasa chiar din piersicul ceresc! Si mai vand zapezi si flacari Si-acest cant negustoresc!

Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...