6.15.2009

COPIII AU CUVANTUL

INGERASUL MEU

Buna, sunt din Franta. Spune-mi despre religia ta. Bine… Eu vad ingerii, ca formele cu care le seamana sufletul, pe Pamint. Ei pot fi si prietenii lui Dumnezeu, dar si oastea lui. Cind Iisus a fost la scoala, doi ingeri i-au fost profesori- Dar cu formele ingerilor…Daca un om era foarte bun si foarte ager, devine un iepure. Acesta a fost doar un exemplu. Fiecare om, cind moare, asteaptala Portile Raiului. Acolo se intilneste cu Domnul, care hotaraste ce va face mai departe.Dar, acolo, omul nu mai are corp, el are forma sufletului sau. Adica este un inger.


Iarna apelor

Intr-o zi calduroasa de vara, o ambarcatiune a pornit peAtlantic, spre Mexic. Au plecat in iulie, iar peste o luna a pornit o furtuna cumplita, care a ciocnit vaporul de o insula mica, netrecuta pe harta. Cind s-au trezit, mai erau in viata doar trei, din cei 44 de membri ai echipajului. Au stat pe acea insula destul de mult. A venit toamna, dar pentru ca nimeni nu ii salva, cei trei au inceput sa construiasca un mic vapor de lemn.Au pornit imediat la drum.Pe acel mic vapor sensibil, cei trei marinari curajosi se simteau tare neajutorati, iar marele viscol ce se apropia ii speria si mai tare. Au trecut cu greu, vaporul avea deja mari stricaciuni. Ziua urmatoare, au crezut ca pericolul a trecut. Dar ruina lor s-a oprit brusc. Vaporul le era prins in gheata.Atunci gindul i-a parasit pe toti, frica a pus stapinire pe ei. Si daca nu erau ingerasii care sa ia locul gindurilor lor, probabil ca nici Dumnezeu nu ar fi aflat de ei, asa de departe de lume erau. Ingerasii insa niciopdata nu pleaca de linga om, are grija de el ca si cum ar fi copilul lui.Cei trei marinari au adormit…Dar cind s-au trezit, erau in parcul dintara lor natala.Aceasta minune a fost facuta chiar de Dumnezeu si de ingerasii sai.

Renul
De citeva seri, Mos Craciun a vazut ca unul din reni nu era la fel de viu ca inainte. Dimineata urmatoare, un inger l-a chemat peMosul, care a ramas uimit de ce a vazut afara. Renul obosit are un pui. Nimeni nu stia ca puiul are puteri mai mari ca toti ceilalti. Cind a crescut, puiul a incercat sa ajute la tras sania, dar sus i s-a facut frica, asa ca l-au lasat jos. dar el era foarte puternic, asa ca i-a tras pe toti dupa el.
Mosul a desfacut hamurile si l-a lasat sa cada pe o gramada de zapada. Puiul a plecat inapoi spre casa. Asa s-a intimplat 5 ierni la rind.Dar el voia de fiecare data sa mearga, nu pentru ca era obligat, ci pentru ca toti ii erau prieteni. A sasea iarna era sa cada intr-un horn aprins. Gindindu-selaMosul, la reni, la ingeri,la Craciun, a inchis ochii si si-a luat zborul. Asa a observat ce frumos e!De aceea, prietenia sa a fost mai puternica decit indatoririle sale.

Marele Caraiman

Puteţi crede că suntem acum chiar într-un oraş care are doar dealuri şi văi? De ce? Un argument ar fi că suntem la poalele Caraimanului şi a altor munţi mici.Vila în care stăm are cazare foarte bună din al cărei balcon se poate vedea cu uşurinţă marea cruce de pe vârful muntelui. Nu-i mai pronunţ numele, deoarece cred că am făcut acest lucru de prea multe ori, ca să o mai repet din nou. Dar să ne întoarcem la subiect.Mă mir cum pot creşte atâţia brazi pe stâncile abrupte ale giganticului, dar şi mai tare mă miră faptul că ei stau în poziţie perfect verticală.Norii trec prin cruce de parcă s-ar naşte o minune apărând bucată cu bucată. Închipuie-ţi, să fii acolo sus: să simţi norii cum trec pe sub picioarele tale, să vezi lumea de pe cel mai mare munte din România, să treci vârfurile celor mai înalţi brazi. Drumurile îngheţate în întregime sunt abia la jumătatea muntelui. Vă daţi seama cum trebuie să fie acolo sus, în vârf? Nu mă mir că acolo nu cresc nici măcar brazi.Mi-aş fi dorit să ajung în vârf, dar drumul este mult prea abrupt pentru a ajunge. Cred că oamenii au mers cu avionul ca să construiască acea cruce în vârf. Iar dacă nu a fost aşa, doar Dumnezeu o mai putea ridica, deoarece nici un alt echipament nu ar fi putut ajuta la urcarea omului atât de sus.Dar oricum ar fi făcut-o şi oricine ar fi făcut-o, mă bucur că a făcut-o!
CODRIN MOLDOVANU, 11 ani, Botosani

Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...