1.17.2018

Atelierele Creative Imaginario IV: Explorare senzorială prin modelaj cu Elena Lupu, 17 februarie 2018

Continuăm seria de întâlniri cu Elena Lupu, de educație nonformală prin arte vizuale.
Se urmărește dezvoltarea unor abilități artistice și plastice, folosind intervenții senzoriale: tactile, olfactive, vizuale.
Metode de lucru: aplicații pe tematicile modelajului.
Mărturii de la ultimul atelier de modelaj de la ACI:








Modelajul: beneficiile lucrului cu materiile organice precum lutul, gresia, porțelanul sunt multiple. Frământatul materiei oferă copilului control asupra acțiunii, atingerea materiei moi și ușor răcoroase oferă satisfacție tactilă, relaxează, binedispune. 
Modelarea, o altă acțiune cu efecte terapeutice, implică atenția, răbdarea și urmărirea unui scop (realizarea unui obiect dorit) care implică motivație intrinsecă. 
Finisarea obiectului obținut, fie el obiect decorativ sau utilitar, este un exercițiu de motricitate ce implică multa atenție și delicatețe din partea copilului pentru a proteja materia crudă în timpul finisajului. 
Prima ardere se numește " biscuitare". Aici există posibilitatea ca unele piese ce ascund fisuri sau alte surprize să se spargă, sau să le modifice ușor forma inițială. Aceste situații ne pun la încercare flexibilitatea și suntem expuși exercițiului de acceptare a unei situații nedorite care își găsește rezolvare în refacerea obiectului, poate cu o atenție mai mare. 
Urmează etape de lucru diferite în funcție de opțiunile copiilor, fie aleg să picteze obiectele, apoi le glazurăm, fie le glazurăm direct și ducem produsele la o a doua ardere, arderea finală.

Elena Lupu este licențiată a Facultății de Arte Plastice și Decorative București, cu master în educație nonformală prin arte vizuale, Art Director la Atelierele Art Station, Pictură, Mozaic și Ceramică, coordonator ateliere de pictură pentru copii și adulți, proiecte cultural -educative în colaborare cu Depoul de Artă Urbană, Cărturești, JCC, Școala Europeană, Liceul Teoretic Național etc

Cuptorul magic 
Numărul maxim de participanți: 7 copii (7-18 ani)
Adresa: Ionescu Gion 13A
Tarif/ ședință: 60 de lei (cu toate materialele incluse)
(de comun acord cu participanții, se va programa o ședință ulterioară, după ce lutul binevoiește a se usca, în cazul în care răbdarea și curiozitatea vor să-și facă drum)

Când: sâmbătă, 17 februarie 2018, 15.oo-17.oo

Înscrieri la tel 0727 059 590 (Ligia Toniță)
sau mail: ligia_tonita@yahoo.com









Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...